Wat is keramische gevelbekleding
Wat is keramische gevelbekleding

Keramische Gevelbekleding

“Wij bieden keramische gevelbekleding aan”. Op het antwoord dat wij keramische gevelbekleding aanbieden krijgen wij vaak een vragend gezicht te zien die nog meer vragen had als dat zij hadden. In dit artikel gaan we jullie iets meer uitleggen over wat keramische gevelbekleding precies is en wat voor toepassingen dit systeem heeft.

Cradle to Cradle Keramische Gevelbekleding

Gevelbekleding aan de buitengevel

Gevelbekleding is eigenlijk niets anders dan een extra laag aan de buitengevel, die over de originele heen bevestigd zit. Het voordeel hiervan is dat deze laag een beschermende en isolerende werking heeft ten opzichte van de originele gevel. Een ander voordeel is dat er tegenwoordig schaarste heerst onder de metselaars, waardoor een klassieke bakstenen steeds duurder wordt om neer te zetten. Hiervoor is gevelbekleding een perfect alternatief doordat het net als een bakstenen muur, om de originele gevel gebouwd wordt. 

Het keramische gedeelte van onze gevelbekleding geeft aan dat het van keramiek gemaakt is. Keramiek is een verzamelnaam voor alle voorwerpen die gebakken zijn van hoogwaardig klei. Door de esthetische kwaliteiten en het duurzame karakter is keramiek ongekend populair en wordt deze veel ingezet bij een breed scala aan projecten. 

Hieronder een afbeelding van onze Pantheon Nordic én de constructie daarvan.

Voordelen van keramische gevelbekleding

Een aantal voordelen van de keramische gevelbekleding op een rij: 

  • Bestand tegen zware weersomstandigheden 
  • Kleurvast én vrij van schadelijke stoffen 
  • Weinig milieubelastend door de lange levensduur
  • Géén onderhoud nodig 

Architile Facade Solutions biedt een breed scala aan keramische gevelbekleding aan waaronder de Vidar, Pantheon Nordic, Pantheon Earth én Colosseum Earth. Elk van deze gevelbekleding zijn uniek in kleur en formaat. 

Nog niet overtuigd?

Bekijk hieronder meer informatie over de keramische producten van Architile Facade Solutions of vraag meteen een monsterpakket aan. 

Vraag direct een monster aan 

Klik op één van de knoppen hieronder om informatie op te vragen of direct een monster aan te vragen. Wij helpen u graag met vraagstukken of om even mee te denken waar nodig.  

Vidar ceramic shingle

Smalle keramische stenen die worden geschroefd op een aluminium frame. Beschikbaar in 9 verschillende kleuren met elk een achterzijde die tevens gebruikt kan worden als voorzijde. 

Pantheon Nordic

Geïnspireerd door de kleuren van het landschap in Scandinavië én samen met de Colosseum Earth het nieuwste aanbod van Architile. Beschikbaar in 7 unieke kleuren. 

Pantheon & Colosseum Earth

Andere kleuren én andere afmetingen onderscheidt de Pantheon & Colosseum Earth van de anderen. Tevens hebben deze de unieke toepassing om zonder schroeven bevestigd te worden aan de gevel.