Wat is Cradle to Cradle?
Wat is Cradle to Cradle?

Wat is het Cradle to Cradle principe? 

Cradle to Cradle zijn verschillende ontwerpprincipes die in de jaren negentig werden ontwikkeld door prof. Dr. Michael Braungart én William McDonough. Cradle to Cradle staat voor innovatie, kwaliteit en voordelig design waarbij het belangrijkste principe is dat de producten uiteindelijk niet in afval veranderen. Deze producten moeten daarom ook bijdragen aan de biodiversiteit door bijvoorbeeld uiteindelijk te veranderen in compost of wederom in gebruik kunnen genomen i.c.m. nieuwe producten. 

Verschillende kringlopen

Zoals in de afbeelding hierboven te zien zijn er twee kringlopen. Een biologische en technische. Biologische kringlopen zijn oneindige levenslopen van consumentengoederen zoals voedsel, kleding en elk ander product waar géén techniek in is verwerkt. De technische kringloop gaat vooral om technische producten die niet biologisch afbreekbaar zijn maar wel opnieuw gebruikt kunnen worden in/voor diverse producten of goederen.   

Architile & Cradle to Cradle 

De producten van Architile Facade Solutions zoals de Vidar, Pantheon (Nordic, Earth) en Colosseum Earth zijn onderdeel van de technologische kringloop. Deze zijn ontworpen voor scheiding en kunnen daardoor ook worden afgebroken om weer opnieuw gebruikt te worden in nieuwe producten. 

Certificering Cradle to Cradle

Voordat een producent haar producten mag benoemen als ‘cradle to cradle’ moet er eerst certificering voor worden aangevraagd. Hierin zijn verschillende gradaties die van Basic naar Platinum gaan.  Alle producten van Architile Facade Solutions hebben het zilveren predicaat mogen ontvangen.

De producten van Architle hebben als voordeel dat bij de bevestiging geen lijn, cement of andere bevestigings vloeistoffen gebruikt hoeven worden. De bevestiging gebeurt bij de Vidar én de Pantheon Nordic door middel van enkele schroeven op een aluminium regelwerk. De Pantheon- en Colosseum Earth worden zelfs bevestigd zonder bevestigingsmaterialen. Voor voorbeelden hoe dit in zijn werk gaat, klik hier. 

Mocht u geïnteresseerd zijn in het Cradle to Cradle principe of het nog niet helemaal duidelijk zijn, Wij staan u graag te woord voor enige vragen. 

Vraag direct een monster aan 

Klik op één van de knoppen hieronder om informatie op te vragen of direct een monster aan te vragen. Wij helpen u graag met vraagstukken of om even mee te denken waar nodig.  

Vidar ceramic shingle

Smalle keramische stenen die worden geschroefd op een aluminium frame. Beschikbaar in 9 verschillende kleuren met elk een achterzijde die tevens gebruikt kan worden als voorzijde. 

Pantheon Nordic

Geïnspireerd door de kleuren van het landschap in Scandinavië én samen met de Colosseum Earth het nieuwste aanbod van Architile. Beschikbaar in 7 unieke kleuren. 

Pantheon & Colosseum Earth

Andere kleuren én andere afmetingen onderscheidt de Pantheon & Colosseum Earth van de anderen. Tevens hebben deze de unieke toepassing om zonder schroeven bevestigd te worden aan de gevel.