Prefab bouwen met Architle
Prefab bouwen met Architle

Prefab bouwen met Architile Facade Solutions

Prefab is een manier van bouwen die steeds populairder wordt door het aanhoudende tekort van personeel en woningen. Hierdoor ontstaat er ‘druk’ op de bouwsector en wordt er gezocht naar een andere manier van bouwen. 

Voordelen van Prefab bouwen.

Prefab bouwen is niet afhankelijk van het weer, zorgt voor een kortere bouwtijd, is vaak goedkoper en zorgt voor een constante kwaliteit. Hiernaast zie u een voorbeeld van een prefab wand met Vidar Ceramic Shingles. 

Waarom zijn de keramische shingles geschikt voor Prefab? 

De gevelbekleding van Architile Facade Solutions is uitermate geschikt om het prefab te verwerken. De ideale achterconstructie is een wand van HSB of CLT. Hierop wordt een aluminium regelwerk bevestigd. De Vidar en Pantheon Nordic wordt met schroeven bevestigd op het aluminium. De Pantheon Earth wordt door een innovatief kliksysteem bevestigd zonder te schroeven. Zie het filmpje hieronder. 

Afbeelding 1: Prefab bevestiging Vidar

Video 1: Pantheon Earth, kliksysteem

Door de keramische gevelbekleding van Architile prefab te gebruiken levert u dit niet alleen tijdwinst op in de bouw maar bent u ook een stuk duurzamer bezig door bijvoorbeeld minder transport. Tevens zijn alle systemen geschikt voor circulair bouwen, monteren en later hergebruiken. Zo dragen wij allemaal bij aan een schoner milieu én efficiëntere bouw. 

Afbeelding 2: Prefab plaatsing wanden, Vidar

Wilt u meer weten over de techniek achter Vidar, Pantheon of Colosseum? 

Hiervoor hebben wij een pagina opgezet met alle informatie die voor u van belang kan zijn. Klik hier om daarheen te navigeren. Kunt u iets niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact met op door middel van ons contactformulier, e mailadres of telefoonnummer. Deze gegevens vindt u helemaal onderaan onze website. 

Vraag direct een monster aan 

Klik op één van de knoppen hieronder om informatie op te vragen of direct een monster aan te vragen. Wij helpen u graag met vraagstukken of om even mee te denken waar nodig.  

Vidar ceramic shingle

Smalle keramische stenen die worden geschroefd op een aluminium frame. Beschikbaar in 9 verschillende kleuren met elk een achterzijde die tevens gebruikt kan worden als voorzijde. 

Pantheon Nordic

Geïnspireerd door de kleuren van het landschap in Scandinavië én samen met de Colosseum Earth het nieuwste aanbod van Architile. Beschikbaar in 7 unieke kleuren. 

Pantheon & Colosseum Earth

Andere kleuren én andere afmetingen onderscheidt de Pantheon & Colosseum Earth van de anderen. Tevens hebben deze de unieke toepassing om zonder schroeven bevestigd te worden aan de gevel.