Keramische gevelbekleding – Vidar Ceramic Shingle & XL
Keramische gevelbekleding – Vidar Ceramic Shingle & XL

Op dit moment heeft Architile Facade Solutions 5 verschillende producten die we aanbieden in de vorm van keramische gevelbekleding. Het leek ons een goed moment om wekelijks een aantal producten uit te lichten in een blog-artikel. Dit om meer duidelijkheid te verschaffen in de verschillende toepassingen en de verschillen van de producten. In de eerste week gaan wij de Vidar Ceramic Shingle én de Vidar Ceramic XL uitlichten. 

Vidar Ceramic Shingle

Dit product is gemaakt van volledig keramiek, verkrijgbaar in 9 unieke kleuren én uitermate geschikt voor prefab-bouw. De Vidar Ceramic Shingle werkt met een uniek, onzichtbaar ophangsysteem op basis van een aluminium frame. Het monteren van dit product gaat daarom snel en is niet afhankelijk van weersomstandigheden.

Uniek lijnenspel 

De Vidar Ceramic Shingle heeft een unieke feature die de rest van onze producten niet hebben; de mogelijkheid om een tegel om te draaien. De voorzijde (flat) is ruw- maar toch zacht. De achterzijde (striped) heeft een gestreept uiterlijk waardoor je de horizontale belijning meer benadrukt zoals bij het project hieronder. 

Geen onderhoud vereist 

Een reguliere bakstenen gevel heeft onderhoud nodig na een aantal jaar. Het gebruik van keramische gevelbekleding verwijdert de noodzaak hiervoor. Dit komt mede door de hoogwaardige kwaliteit van het keramiek en de ingebakken kleur die niet vervaagd. Dit versterkt de duurzaamheids positie van de shingle.  

Specificaties

De shingles hebben een afmeting van 240 mm x 113 mm en wegen 39 kg per m2. Daarnaast beschikt de Vidar Ceramic Shingle over een wateropname van 3%. 

Vidar Ceramic XL

Dit is de grotere broer van de Ceramic Shingle met andere afmetingen en een ander kleurenpallet. Naast de overeenkomsten zoals het bevestigen via een aluminium profiel, RVS schroeven en 100% keramiek is de Vidar Ceramic XL alleen op de reguliere wijze te bevestigen, via de voorzijde. 

Unieke eigenschappen

Het verschil met de reguliere shingle zit hem in de look & feel. De XL is in de breedte uitgelijnd, met 600 mm breed en 300 mm hoog. Daarnaast heeft deze een gladder oppervlak met een glanslaag, voor een luxueuze uitstraling. Deze variant van keramische gevelbekleding is beschikbaar in 6 kleuren.

 

Vraag direct een monster aan 

Klik op één van de knoppen hieronder om informatie op te vragen of direct een monster aan te vragen. Wij helpen u graag met vraagstukken of om even mee te denken waar nodig.  

Vidar ceramic shingle

Smalle keramische stenen die worden geschroefd op een aluminium frame. Beschikbaar in 9 verschillende kleuren met elk een achterzijde die tevens gebruikt kan worden als voorzijde. 

Pantheon Nordic

Geïnspireerd door de kleuren van het landschap in Scandinavië én samen met de Colosseum Earth het nieuwste aanbod van Architile. Beschikbaar in 7 unieke kleuren. 

Pantheon & Colosseum Earth

Andere kleuren én andere afmetingen onderscheidt de Pantheon & Colosseum Earth van de anderen. Tevens hebben deze de unieke toepassing om zonder schroeven bevestigd te worden aan de gevel.