Keramische Gevelbekleding Projecten
Keramische Gevelbekleding Projecten

In de afgelopen periode hebben wij met Architile Facade Solutions meerdere gave projecten mogen realiseren die stuk voor stuk uniek zijn. Bij deze projecten hebben wij keramische gevelbekleding zoals de Vidar en de Pantheon Earth gebruikt. In deze blog gaan we deze projecten kort toelichten.

Groningen | Brandweerkazerne

De blusploeg van Usquerten en Uithuizermeeden zijn samengevoegd in de nieuwe brandweerkazerne in Uithuizen. 12 december jongstleden zijn zij verhuisd naar de nieuwe locatie. In deze locatie mochten wij de Pantheon Nordic leveren die straalt aan de gevel. De robuuste rode kleur past goed bij de Brandweer.

De kazerne biedt onderdak aan de twee tankautospuiten van Uithuizen. Het is aardbevingbestendig gebouwd en heeft geen gasaansluiting.

Klik hier voor meer informatie over de Pantheon Nordic Red

Amersfoort | Domstad

In Amersfoort is deze moderne bedrijfsunit van Domstad gerealiseerd. Kenmerkend in het ontwerp is de combinatie tussen de Vidar Manchester en plaatwerk.

Eind 2020 werd het nieuwe bedrijfspand van Domstad opgeleverd. De architect heeft hierbij gekozen voor een combinatie tussen de Vidar Manchester en plaatwerk. Bij dit project hebben zij de voorzijde van Vidar Ceramic Shingle gebruikt, die op twee wijzes kan worden gemonteerd.

Klik hier voor meer informatie over de Vidar Ceramic Shingle – Manchester

Deventer | Appartementen

Nederland blijft een bakstenen-land. Daarom is het extra mooi om te zien dat dit project in Deventer twee wereld combineert. Keramische gevelbekleding samen met reguliere bakstenen. In dit project heeft de architect gekozen voor de witte variant van de Vidar Ceramic Shingle, de Oslo.

Deze worden gemonteerd doormiddel van een aluminium strip én schroeven. Hierdoor is het altijd mogelijk om de gevelstenen eventueel elders te hergebruiken.

Klik hier voor meer informatie over de Vidar Ceramic Shingle – Oslo

Rotterdam | Kantoorpand

Na overleg met onze klant uit Rotterdam over wat voor uitstraling zij wilden voor hun kantoorpand kwamen wij met het advies de gevel te renoveren met de keramische shingle Vidar Amsterdam. Klant zeer tevreden; de uitstraling is precies geworden zoals zij het in gedachten hadden. Rotterdam en Amsterdam gaan hier dus perfect samen! En wij? Wij zijn trots op het resultaat!

Klik hier voor meer informatie over de Vidar Ceramic Shingle – Amsterdam

Vraag nu een monsterpakket aan

We kunnen ons voorstellen dat je de keramische tegels zoals de Vidar, Pantheon of Colosseum graag in je handen wilt hebben. Vraag daarom een monsterpakket aan én we sturen er eentje op. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact met ons door hier te klikken.

Vraag direct een monster aan 

Klik op één van de knoppen hieronder om informatie op te vragen of direct een monster aan te vragen. Wij helpen u graag met vraagstukken of om even mee te denken waar nodig.  

Vidar ceramic shingle

Smalle keramische stenen die worden geschroefd op een aluminium frame. Beschikbaar in 9 verschillende kleuren met elk een achterzijde die tevens gebruikt kan worden als voorzijde. 

Pantheon Nordic

Geïnspireerd door de kleuren van het landschap in Scandinavië én samen met de Colosseum Earth het nieuwste aanbod van Architile. Beschikbaar in 7 unieke kleuren. 

Pantheon & Colosseum Earth

Andere kleuren én andere afmetingen onderscheidt de Pantheon & Colosseum Earth van de anderen. Tevens hebben deze de unieke toepassing om zonder schroeven bevestigd te worden aan de gevel.