Keramische Gevelbekleding – Pantheon Earth & Nordic
Keramische Gevelbekleding – Pantheon Earth & Nordic

In onze eerste blogpost over de keramische gevelbekleding van Architile Facade Solutions hebben we het gehad over de Vidar Ceramic Shingle en de Vidar Ceramic XL. Vandaag gaan we de focus verleggen naar de Pantheon Nordic en de Pantheon Earth.

 Hiervoor hebben wij recentelijk verschillende 3D modellen toegevoegd om een beter beeld te krijgen van onze keramische gevelbekleding. Voor texturen vindt u onder elk product een downloadknop. 

Pantheon Earth

Net zoals de Vidar, is de Pantheon Earth gemaakt van 100% keramiek. De Pantheon Earth is ontwikkeld in samenwerking met architecten waarbij de vorm én kleur nauwkeurig op elkaar afgestemd zijn. Vergeleken met de kleinere Vidar heeft de Pantheon Earth shingle een grootte van 250 x 440 x 36 mm. Dit heeft als resultaat dat deze keramische tegel een stuk robuuster oogt in combinatie met de unieke kleuren.

Kleuren keramische gevelbekleding

Er zijn op dit moment zeven verschillende kleuren beschikbaar die overwegend donker zijn: Black, Blue, Dark Brown, Dark Grey, Dark Red, Grey en Nordic Red. Nordic Red wordt het meeste gekozen naast de blauwe variant. Bekijk hieronder een aantal verschillende kleuren. Of klik op de kleur om direct naar de productpagina te gaan.

Klik de gevelbekleding

De Pantheon Earth wordt in tegenstelling tot andere producten niet vastgeschroefd. Deze keramische tegel wordt namelijk in een aluminium regelwerk gehangen en vastgeklikt. Dit heeft als voordeel dat de montagetijd drastisch vermindert wordt. Een uitkomst voor bouwprojecten waar tijd een factor speelt. Deze vorm van montage versterkt de uitgangspositie voor het circulaire bouwen. Bekijk hieronder een video waar het dit kliksysteem wordt getoond. 

https://youtu.be/WJ4dNz2kXoo

Pantheon Nordic

Pantheon Nordic is net zoals de Earth in samenwerking met architecten ontworpen om zo goed in de Scandinavische cultuur te passen. Het grootste verschil met de Earth, naast de kleuren, is de afmeting. Deze keramische tegel heeft een afmeting van 210 x 500 × 35 mm. Dat is dus een stuk breder én minder hoog. De Pantheon Nordic is gemaakt van echte Italiaanse terracotta keramiek.

Keramische gevelbekleding kleuren

De kleuren hebben een ietwat exotischere naam dan de Pantheon Earth: Terracotta Red, Nordic Red, Concrete Grey, Cloudy Gray, Brazilian Brown, Beach Yellow en de Peat Black zijn alle kleuren die op dit moment beschikbaar zijn van de Pantheon Nordic. Wij zijn zelf het meest gecharmeerd van de Beach Yellow kleur.

Het ophangsysteem van de Pantheon Nordic

De montage verloopt ook iets anders. In plaats van een kliksysteem wordt de Pantheon Nordic vastgeschroefd op een aluminium of houten regelwerk.. Nog steeds zal de montage snel verlopen. Een project wat onlangs gebruik heeft gemaakt van de Pantheon Nordic is de brandweerkazerne in Uithuizen. Dit project is volledig voorzien van de Nordic Red variant. 

Cradle to Cradle

Met keramische gevelbekleding is geen enkele steen hetzelfde wat zorgt voor een zeer diverse gevel. Meer informatie rondom het unieke ophangsysteem, circulair bouwen én het c2c-principe kunt u lezen op de Techniek pagina.

Vraag direct een monster aan 

Klik op één van de knoppen hieronder om informatie op te vragen of direct een monster aan te vragen. Wij helpen u graag met vraagstukken of om even mee te denken waar nodig.  

Vidar ceramic shingle

Smalle keramische stenen die worden geschroefd op een aluminium frame. Beschikbaar in 9 verschillende kleuren met elk een achterzijde die tevens gebruikt kan worden als voorzijde. 

Pantheon Nordic

Geïnspireerd door de kleuren van het landschap in Scandinavië én samen met de Colosseum Earth het nieuwste aanbod van Architile. Beschikbaar in 7 unieke kleuren. 

Pantheon & Colosseum Earth

Andere kleuren én andere afmetingen onderscheidt de Pantheon & Colosseum Earth van de anderen. Tevens hebben deze de unieke toepassing om zonder schroeven bevestigd te worden aan de gevel.