Keramische Gevelbekleding: Colosseum Earth
Keramische Gevelbekleding: Colosseum Earth

In onze blog hebben we het gehad over de Vidar Ceramic Shingle, de Vidar Ceramic XL en de Pantheon Nordic & Earth. Vandaag gaan we het hebben over de Colosseum Earth, een keramische tegel die in een aantal gevallen lijkt op de Pantheon Earth, maar met een aantal unieke verschillen.

Colosseum Earth

Dé Colosseum Earth is een keramische tegel die qua vormgeving erg lijkt op de Pantheon Earth. Qua afmetingen schelen deze niet veel, beide zijn 225 x 440mm groot. Alleen is de Pantheon Earth een stuk dikker met 36mm, waar de Colosseum Earth ‘maar’ 18 mm is. Wat resulteert in een gewichtsvermindering van 100 gram per tegel. Ook schaduwwerking is geringer.

Kleuren Colosseum Earth

Net als de Pantheon Earth beschikt de Colosseum Earth over 7 unieke kleuren die geïnspireerd zijn door het Scandinavische landschap: Black, Blue, Dark Brown, Dark Grey, Dark Red, Grey, Nordic Red. Ze zijn gemaakt van echte terracotta klei wat zorgt voor de beste kwaliteit in keramiek.

Montage

De Colosseum Earth is gemakkelijk te monteren op het aluminium regelwerk én een uniek kliksysteem. Dit kliksysteem zorgt ervoor dat er geen schroeven of andere bevestigingsmaterialen nodig zijn. De keramische tegels kunnen hierdoor in een heel erg rap tempo geplaatst worden. Bekijk de video hieronder om te zien hoe dit proces in zijn werk gaat.

Cradle to Cradle

Het soort steen én de montage zorgen ervoor dat de vorm van gevelbekleding past binnen het circulair bouwen, de volledige steen kan altijd worden hergebruikt en eventueel in een andere vorm worden gegoten. Dit zorgt voor stuk minder afval en een hoger gebruiksgemak. 

3D Modellen & Texturen

Hieronder kunt een 3D model van de Colosseum Earth bekijken door in te zoomen of te draaien. Daarnaast bieden wij ook gratis texturen aan die ingeladen kunnen worden in specifieke software om de gevelstenen te bekijken en alvast een idee te krijgen hoe dit eruit ziet. Klik hier om alle texturen te downloaden van de Colosseum Earth.

[3dModelViewer model_path=”/wp-content/Models/New_models/Colosseam_Earth_Website/Colosseum_Earth_Gray.FBX” container_id=”PBrPRQid” height=”400″ background_gradient_enabled=”false” background_gradient_value=”50″ background_panorama=”” background_color=”” zoom_enabled=”true” zoom_in_limit=”1″ zoom_out_limit=”10″ autorotate_speed=”3″ rotation_top_limit=”50″ rotation_bottom_limit=”50″ castshadows=”true” shadow_blur=”10″ pan_controls=”false” show_animation_controls=”false” show_fullscreen_button=”false” show_screenshot_button=”false” show_help_button=”false” intro_animation=”none” show_loading_screen=”true” loading_screen_message=”Model is loading…” loading_animation_color=”#000″ set_size_labels=”false” size_label_size=”5″ size_label_color=”#666666″ size_width=”0″ size_height=”0″ size_length=”0″ default_material_color=”#000000″ mesh_selection=”false” mesh_ghosting=”false” ghost_mesh_color=”#FFFFFF” ghost_mesh_opacity=”0.1″ changeable_textures=””][/3dModelViewer]

Vraag direct een monster aan 

Klik op één van de knoppen hieronder om informatie op te vragen of direct een monster aan te vragen. Wij helpen u graag met vraagstukken of om even mee te denken waar nodig.  

Vidar ceramic shingle

Smalle keramische stenen die worden geschroefd op een aluminium frame. Beschikbaar in 9 verschillende kleuren met elk een achterzijde die tevens gebruikt kan worden als voorzijde. 

Pantheon Nordic

Geïnspireerd door de kleuren van het landschap in Scandinavië én samen met de Colosseum Earth het nieuwste aanbod van Architile. Beschikbaar in 7 unieke kleuren. 

Pantheon & Colosseum Earth

Andere kleuren én andere afmetingen onderscheidt de Pantheon & Colosseum Earth van de anderen. Tevens hebben deze de unieke toepassing om zonder schroeven bevestigd te worden aan de gevel.