Ceramic van Architile Facade Solutions
Ceramic van Architile Facade Solutions

Alle informatie over de Ceramic op een rijtje

Gevelbekleding is iets wat een leven lang meegaat, daarom is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Om daarbij te helpen hebben wij voor elk product een blog geschreven. Hierin kunt alle informatie over het product vinden en de juiste keuze maken. In deze blog kunt u alle informatie over de Ceramic gevelbekleding vinden.

Materiaal

Keramiek is een verzamelnaam voor alle voorwerpen die worden geproduceerd met gebakken klei. Het woord keramiek is afgeleid van het Griekse woord ‘Keramos’, dat aardewerk betekent. Er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten keramiek: zo heb je bijvoorbeeld aardewerk, porselein en bouwkeramiek.

Onder bouwkeramiek vallen alle bouwproducten gemaakt van gebakken klei, en dus ook gevelbekleding. Keramische bouwmaterialen hebben een gemiddelde levensduur van meer dan een eeuw. Daarnaast heeft keramiek nog meer voordelen, het is namelijk een licht materiaal in verschillende kleuren en afmetingen te verkrijgen. 

Onderhoud

Keramiek is een materiaal dat weinig onderhoud vereist. We raden een jaarlijkse inspectie aan omdat externe factoren de gevel kunnen beschadigen. Om een lange levensduur te verzekeren moeten beschadigingen zo snel mogelijk opgelost worden.

De inspectie bestaat uit het vervangen van beschadigde tegels, het verwijderen van planten die in direct contact staat met de tegel, ventilerende plekken onderhouden en het controleren van de afvoer en regenpijp. Ook kan je het product gemakkelijk schoonmaken met water. 

Varianten

Wij beschikken over zeven varianten van de Ceramic, elke variant beschikt over zes tot negen verschillende kleuren:

Vidar

Het unieke ophangsysteem en de hoge kwaliteit zorgt ervoor dat de Vidar Ceramic Shingle uitermate geschikt is om ergens anders opnieuw op te bouwen. Dit is de basis voor het Cradle-to cradle aspect waar wij naar streven in het kader van duurzaamheid. 

Colosseum Earth

De Colosseum wordt door middel van een kliksysteem opgehangen zonder gebruik van schroeven of andere bevestigingsmaterialen. Dit zorgt ervoor dat er snel gebouwd kan worden waardoor projecten in recordtijd hun deadlines behalen. 

Colosseum Nordic

Naast de Earth is de Colosseum ook verkrijgbaar in de Nordic variant. Het grote verschil hierbij is de vorm van de siding. De Nordic is in de vorm van een ‘L’ wat zorgt voor schaduwspel. Tevens wordt deze cover bevestigd met schroeven.

Pantheon Earth

De Pantheon Earth bestaat uit zes verschillende kleuren die geïnspireerd zijn vanuit het Scandinavische landschap. De siding wordt door middel van een kliksysteem  gemonteerd op een onderconstructie van aluminium.

Pantheon Nordic

Net als de Pantheon Earth is de Nordic variant ontwikkeld in nauwe samenwerking met architecten. De u-vorm van de Nordic geeft meer schaduw effect en met het geschaafde oppervlak een robuust design. 

Temple & Arena Earth

Temple Earth is een innovatieve serie gevelbekleding, gemaakt met een focus op functie en esthetiek. De sidings worden snel en eenvoudig gemonteerd door middel van clips. Een mooie textuur en in verschillende kleuren leverbaar.

Cradle to Cradle

De Ceramic heeft een levensduur van meer dan 100 jaar en is volledig herbruikbaar. Het is ontworpen met het Cradle to Cradle ontwerp-principe, waarbij het doel is om alle negatieve invloeden op de natuur te minimaliseren. Van het aluminium frame tot de keramische façade: Alles kan worden hergebruikt. 

Montage systeem

Met het montagesysteem kun je de Ceramic snel en stevig bevestigen. Daarnaast kan het net zo makkelijk gedemonteerd worden door het Cradle-to-cradle design. Het Ceramic montagesysteem wordt gemaakt van hoogwaardig materialen zoals aluminium en RVS.

Het frame waarop de Ceramic wordt gehangen is gemaakt van gerecycled aluminium. Aluminium is een sterk materiaal dat weinig weegt. Het is bestand tegen water, lucht, roest en vuur door het beschermende laagje aluminiumoxide. 

Voor het monteren van het frame wordt er gebruik gemaakt van roestvrijstalen schroeven. De producten van Architile worden niet alleen op een aluminium frame gemonteerd, maar ook op een verduurzaamd houten regelwerk. De keuze voor hout of aluminium is afhankelijk van de beoogde kwaliteit, budget en bouwwijze. 

Black Box

Er is een grote kans dat bouwproducten zonder een ‘paspoort’ waarop de materialen vermeld staan in de toekomst worden gezien als afval. Dat is waarom onze producten zijn  voorzien van een ‘Black Box’, dit is een aluminium pas waarop alle materialen van de constructie worden vermeld. Het is ontworpen om te laten zien dat de producten een uniek DNA hebben en daarom kunnen worden hergebruikt 

De naam is afgeleid van de Black Box in een vliegtuig. . Onze Black Box wordt in het façade verwerkt zodat het terug wordt gevonden bij het demonteren. 

Wilt u het product zelf in handen hebben voordat u een beslissing maakt? Bestel dan een monster met de daarvoor bestemde knop.


Vraag direct een monster aan 

Klik op één van de knoppen hieronder om informatie op te vragen of direct een monster aan te vragen. Wij helpen u graag met vraagstukken of om even mee te denken waar nodig.  

Vidar ceramic shingle

Smalle keramische stenen die worden geschroefd op een aluminium frame. Beschikbaar in 9 verschillende kleuren met elk een achterzijde die tevens gebruikt kan worden als voorzijde. 

Pantheon Nordic

Geïnspireerd door de kleuren van het landschap in Scandinavië én samen met de Colosseum Earth het nieuwste aanbod van Architile. Beschikbaar in 7 unieke kleuren. 

Pantheon & Colosseum Earth

Andere kleuren én andere afmetingen onderscheidt de Pantheon & Colosseum Earth van de anderen. Tevens hebben deze de unieke toepassing om zonder schroeven bevestigd te worden aan de gevel.