Natuur leisteen als gevelbekleding?
Natuur leisteen als gevelbekleding?

Het kan erg lastig zijn om een keuze te maken in verschillende gevelbekleding. Er zijn immers veel verschillende soorten. Daarom helpen wij u om een beslissing te nemen door onze producten uit te lichten in een artikel als deze. Als eerste gaan we ons richten op Natural Slate, ofwel Natuurlijk Leisteen. 


Natuurlijk Leisteen

Natuurlijk leisteen bestaat uit een grote hoeveelheid mineralen die onder de grond samengedrukt worden en na jarenlange druk leisteen vormen. In tegenstelling tot sommige soorten kunstleien zit er in natuurlei geen schadelijke stoffen.

Leisteen wordt gewonnen in groeves over de hele wereld, van Engeland tot Zuid-Afrika. Daar worden grote blokken gewonnen en daarna naar een centrale productiehal gebracht. in de centrale productiehal worden de blokken gezaagd en gespleten. Het proces is arbeidsintensief en vereist veel vakmanschap. 

Onze Natural Slate wordt gemaakt van natuurlijk leisteen van zeer hoge kwaliteit. Het wordt met de hand gesneden in een fabriek in Spanje en Brazilie. De gevelbekleding heeft een lange levensduur van minimaal 80 jaar die kan oplopen tot 100-150 jaar én is onderhoudsvrij. Daarnaast is het product bestand tegen water, sneeuw en vorst.

Natuurlijk leisteen is een duurzaam product doordat het heel lang meegaat en recyclebaar is. Leisteen hoeft niet behandeld te worden voordat het in gebruik kan worden genomen, Daarnaast is lei in veel kleuren beschikbaar, 

Plug-and-play

Om uw gevel nog duurzamer te maken kunt u voor de Natural Slate met geïntegreerde zonnecellen kiezen, zo kunt u zonne-energie opwekken zonder externe panelen. Daarnaast maken wij gebruik van plug-and-play units. Dit hebben wij voor u mogelijk gemaakt door een samenwerking aan te gaan met de grootste producenten van zonnepanelen- en cellen. 

Varianten

De Natural Slate is op het moment in twee varianten verkrijgbaar: De Barcelona Silver White en de Autumn Slate. Wij verwachten ons aanbod uit te breiden naar circa vijf varianten in de toekomst. De Barcelona heeft een moderne en strakke uitstraling, terwijl de Autumn beschikt over een natuurlijke kleurenmix. Beide varianten gaan goed in hun omgeving op en zorgen voor een subtiele maar unieke uitstraling.

We bieden twee verschillende afmetingen, zodat wij u de oplossing voor uw gevel kunnen bieden. Wilt u het product zelf in handen hebben voordat u een beslissing maakt? Bestel dan een monster met de daarvoor bestemde knop.


Vraag direct een monster aan 

Klik op één van de knoppen hieronder om informatie op te vragen of direct een monster aan te vragen. Wij helpen u graag met vraagstukken of om even mee te denken waar nodig.  

Vidar ceramic shingle

Smalle keramische stenen die worden geschroefd op een aluminium frame. Beschikbaar in 9 verschillende kleuren met elk een achterzijde die tevens gebruikt kan worden als voorzijde. 

Pantheon Nordic

Geïnspireerd door de kleuren van het landschap in Scandinavië én samen met de Colosseum Earth het nieuwste aanbod van Architile. Beschikbaar in 7 unieke kleuren. 

Pantheon & Colosseum Earth

Andere kleuren én andere afmetingen onderscheidt de Pantheon & Colosseum Earth van de anderen. Tevens hebben deze de unieke toepassing om zonder schroeven bevestigd te worden aan de gevel.