5 voordelen van keramische gevelbekleding
5 voordelen van keramische gevelbekleding

Het inzetten van keramische gevelbekleding wordt steeds populairder, mede dankzij de technische innovaties én schoonheid van de tegels. Het is één van de beste manieren om de esthetische uitstraling van een gebouw te verbeteren. Maar wat voor voordelen zitten er nu echt aan het gebruik van keramische gevelbekleding ten opzichte van andere vormen van gevelbekleding?

Cradle to Cradle Keramische Gevelbekleding

Hoge mate van duurzaamheid

De duurzaamheid is één van de belangrijkste voordelen van keramische gevelbekleding. Ze zjin zeer goed bestand tegen (extreme) weersomstandigheden en raken niet snel beschadigd, mede door het gebruik van hoge kwaliteit keramiek. Ze gaan jarenlang mee zonder enige zichtbare slijtage. Bovendien zijn ze bestand tegen UV-straling wat in de huidige toestand van het klimaat niet geheel onbelangrijk is. Lees hierover meer in onze blog over Cradle to Cradle.

Zeer goed te gebruiken voor renovaties 

Wanneer u uw (oude) pand een make-over wilt geven, is keramische gevelbekleding één van de betere keuzes. U kunt de sidings gemakkelijk plaatsen over de oude muur én zelf kiezen in welke stijl u dit wilt doen. Oudere gebouwen hebben vaak namelijk al een rustiek uiterlijk, wat samen met de keramische gevelbekleding van Architile Facade Solutions een zeer mooi effect kan hebben. 

Gemakkelijk in onderhoud

Onderhoudskosten verhogen de totale kosten en komen continue weer terug. Wanneer u kiest voor keramische gevelbekleding, kunt u meer besparen. Dit omdat de shingles relatief weinig onderhoud vereisen. Hierdoor bespaart u niet alleen in de kosten, maar ook in uw tijd. Mocht het toch nodig zijn om aanslag van bomen én planten te verwijderen, de shingles zijn gemakkelijk schoon te maken en laten geen vlekken achter. 

Cradle to Cradle Keramische Gevelbekleding

Milieuvriendelijk 

De sidings zijn gemaakt van volledig natuurlijke materialen en worden zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Daarnaast kunnen deze gemakkelijk worden gerecycled en vermindert het uw koolstofvoetafdruk. Door te kiezen voor keramische gevelbekleding draagt u dus uw steentje bij aan een schone én groene omgeving. 

Unieke kleurenpallet 

Architile Facade Solutions werkt met vele verschillende kleuren die vrijwel altijd passen in een bepaald straatbeeld zonder als ‘te’ over te komen. Dé Vidar, Pantheon & Colosseum hebben samen meer dan 29 kleuren! Klik hier om de verschillende kleuren in te zien. 

Cradle to Cradle Keramische Gevelbekleding

Nog niet geheel overtuigd? 

Neem dan contact met ons op om wat meer informatie te mogen ontvangen waaronder een monsterpakket die u zelf kunt samenstellen. 

Vraag direct een monster aan 

Klik op één van de knoppen hieronder om informatie op te vragen of direct een monster aan te vragen. Wij helpen u graag met vraagstukken of om even mee te denken waar nodig.  

Vidar ceramic shingle

Smalle keramische stenen die worden geschroefd op een aluminium frame. Beschikbaar in 9 verschillende kleuren met elk een achterzijde die tevens gebruikt kan worden als voorzijde. 

Pantheon Nordic

Geïnspireerd door de kleuren van het landschap in Scandinavië én samen met de Colosseum Earth het nieuwste aanbod van Architile. Beschikbaar in 7 unieke kleuren. 

Pantheon & Colosseum Earth

Andere kleuren én andere afmetingen onderscheidt de Pantheon & Colosseum Earth van de anderen. Tevens hebben deze de unieke toepassing om zonder schroeven bevestigd te worden aan de gevel.